latinica  ћирилица
13/11/2018 |  14:25 ⇒ 14:48 | Аутор: sportske.net

Би-Би-Си: Маракана на другом мјесту најбучнијих стадиона!

Ни Енфилд, ни Олд Трафорд, ни Стамфорд Бриџ... Звездину Маракану су ставили у сам свјетски врх, одмах иза чувене аргентинске Бомбоњере.
Црвена Звезда - Сасуоло - Фото: Getty Images
Црвена Звезда - СасуолоФото: Getty Images

Не само да су фудбалери Црвене звезде задивили фудбалску Европу побједом над вицешмпионом Европе, екипом Ливерпула (2:0) у четвртом колу Лиге шампиона, него се и о атмосфери на највећем стадиону у Србији још увијек пише на Острву.

Престижни Би -Би-Си је прије неколико дана направио листу свјетских стадиона са најспектакуларнијом, најбучнијом атмосфером која противницима ''утјерује страх у кости'', а њихови новинари су, још под утиском онога што су видели и осјетили током меча између Звезде и Ливерпула сврстали стадион ''Рајко Митић'' на високо друго мјесто, одмах иза аргентинске Бомбоњере, на којој наступа Бока јуниорс.

"Ливерпул је је тим који је навикао на атмосферу на великим утакмицама широм Европе, али тешко да су било гдје искусили овако нешто раније. Маракана - која је добила име по бразилској Маракани, дом је српског шампиона Црвене звезде од 1963. године и невјероватно је бучна'', наводи ББЦ у свом тексту, уз приложен твит који можете да видите у прилогу, гдје се истиче:

"Црвена звезда има огромну атлетску стазу око терена, али то не смета да се осјети атмосфера коју креирају њени навијачи. Боља је него на већини стадиона у Енглеској. Неки новинари ће и даље говорити да 'то није фудбалски стадион'. Вест Хем има сличан терен''.

Иначе, на овој листи коју је креирао Би-Би-Си, треће мјесто иза  заузима боливијски стадион Ернандо Силес, слиједи Турк Телеком Арена на којој игра Галатасарај, а високо пето мјесто заузима и стадион Наполија - Сан Паоло, гдје ће Црвена звезда гостовати у следећем колу Лиге шампиона крајем овог мјесеца.

У Топ 7 су још Де Кајп у Фејенорду и Местаља у Валенсији.