latinica  ћирилица
13/11/2018 |  17:16 ⇒ 17:40 | Аутор: СРНА

Поништити оглас за пријем руководећих службеника и расписати нови

Савјет министара задужио је Агенцију за државну службу да поништи јавни оглас за пријем руководећих државних службеника у Канцеларији агента Савјета министара пред Европским судом за људска права у Стразбуру и да распише нови конкурс.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Након што је упознат о информацији о рјешавању статуса агента и његовог замјеника, Савјет министара је на данашњој сједници задужио Агенцију да поступи по упутствима из пресуде Суда БиХ и два рјешења Одбора државне службе за жалбе.

Из Савјета министара саопштено је да је на наредној сједници планирано да буде разматран приједлог Министарства за људска права и избјеглице за разрјешење актуелног агента и његовог замјеника, те именовање вршилаца дужности до окончања процедуре новог јавног огласа.

Министарство за људска права и избјеглице припремиће и Савјету министара доставити на разматрање за наредну сједницу Приједлог одлуке о измјени и допуни Одлуке о агенту Савјета министара пред Европским судом за људска права и Канцеларији агента, с циљем усклађивања са одредбама Закона о државној служби у институцијама БиХ и Одлуком о разврставању радних мјеста и критеријумима за опис послова радних мјеста у институцијама БиХ.

Савјет министара је усвојио извјештај о раду за прошлу годину, који садржи активности које су министарства, између осталих, спровела у прошлој години, у даљем унапређењу регионалне и међународне сарадње у процесу приступања ЕУ, те испуњавању обавеза Савјета министара из Реформске агенде.

На данашњој сједници донесена је и одлука о оснивању Организационог одбора за учешће БиХ на Свјетској изложби "Експо 2020 Дубаи", која ће бити одржана од 20. октобра 2020. до 10. априла 2021. године.

Ова свјетска изложба биће један од највећих глобалних догађаја од великог привредног и културног значаја, а очекује се представљање око 200 земаља, тако да је то још једна прилика за БиХ да промовише своје потенцијале у области привреде, културе, туризма и иновација.

Министар спољне трговине и економских односа предсједаваће Организационим одбором у којем ће бити представници надлежних ентитетских и министарстава БиХ, те Агенције за унапређење страних инвестиција, Спољнотрговинске коморе БиХ и привредних комора Републике Српске и Федерације БиХ.

Организациони одбор ће, између осталог, припремити и Савјету министара предложити програм учешћа БиХ на Свјетској изложби "ЕКСПО 2020".