latinica  ћирилица
13/11/2018 |  17:56 ⇒ 17:57 | Аутор: Б92

Најтежи пораз у каријери Нишикорија послије тријумфа над Федерером

Кевин Андерсон стигао је на корак од полуфинала Завршног турнира у Лондону у групи "Лејтон Хјуит", пошто је у другом колу са терена почистио Кеија Нишикорија.
Кевин Андерсон (фото: twitter.com/wimbledon) -
Кевин Андерсон (фото: twitter.com/wimbledon)

Андерсон је одиграо савршено против индиспонираног противника и славио резултатом 6:0, 6:1.

Меч је трајао нешто више од сат времена и Јужноафриканац је Јапанцу нанио најтежи пораз у каријери, пошто му је препустио само један гем.

Нишикори је уписао негативни рекорд мање од два дана пошто је савладао трећег играча свијета Роџера Федерера у два сета, што му је један од највећих тријумфа у професионалној каријери.

"Ово је један од мојих најбољих мечева у каријери. Нишикори је врхунски играч, али сам ја пронашао сјајан ритам од почетка. Учинити то овдје је фантастично", рекао је Андерсон.

Нема шта много да се каже о мечу – Кевин је питање побједника ријешио већ првим брејком и није скидао ногу са папучице гаса. Тек у финишу је Кеи успио да се упише на семафор и избјегне да буде испраћен "бициклом".

Убједљивом побједом Андерсона додатно се закомпликовала ситуација у групи "Лејтон Хјуит" – он сада има скор 2-0, испред Нишикорија са по побједом и поразом, док по један неуспјех имају Роџер Федерер и Доминик Тим који се састају од 21 сат.

Федерер би поразом могао да заврши такмичење у групи већ послије двије рунде, док ће побједник тог сусрета имати велике шансе да се нађе у полуфиналу.

У другој групи која носи назив по Гуги Куертену налазе се Новак Ђоковић, Александер Зверев, Марин Чилић и Џон Изнер.