latinica  ћирилица
13/11/2018 |  18:38 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Додик честитао јубилеј Факултету политичких наука у Београду

Свечаном академијом вечарас је у београдском Народном позоришту обиљежено 50 година од формирања Факултета политичких наука.

За пола вијека на једној од водећих научно-образовних институција у Србији дипломирало је више од 12 000 студената, од којих су многи постали познати политичари, дипломате, новинари и стручњаци комуникологије и међународних односа.

Један од њих је и предсједник Републике Српске Милорад Додик који каже да је с великом радошћу дошао да честита руководству, професорима и студентима значајан јубилеј.

- Несумњиво да ми је школовање на овом факултету омогућило да радим најодговорније послове у друштву, у предузећима гдје сам радио и посебно сам поносан на профил и знање који сам стекао на овом факултету. Желим да честитам и декану, свим професорима и студентима овај јубилеј и пожелим да остваре још боље резултате у будућности, рекао је Додик.

Декан Факулета политичких наука у Београду Драган Симић подсјетио јена пошалицу да се без ФПН једна творевина не може сматрати државом.

- Према томе, факултет школује тај риједак, изузетно важан профил за сваку земљу, додао је он.

ФПН основан је 1968. године као прва наставно-научна установа те врсте у тадашњој Југославији