latinica  ћирилица
14/11/2018 |  08:01 ⇒ 08:48 | Аутор: РТС

Ђоковић против Зверева за полуфинале

Новак Ђоковић игра против Александра Зверева меч другог кола групе "Гиставо Киртен”. Меч се игра у сриједу од 15 часова.

Поход ка Шестој титули на завршним турнирима сезоне Новак Ђоковић је започео сигурном побједом против Американца Џона Изнера. И управо сигурност са којом је играо против једног од двојице дебитаната на оваквим такмичењима само потврђује да је Новак заслужено ту гдје јесте. На врху свјетског тениса.

Сигуран почетак једног овако специфицног турнира, на којем је сваки меч озбиљан, а противници су из групе од десет најбољих на свијету, доноси самопоуздање и чврстину у наставку. Наредни противник је Александар Зверев.

Млади Нијемац је "украо" побједу Чилићу у првом колу, и покушаће да још једним тријумфом себи практично обезбједи полуфинале, коло прије краја такмичења у групама. Са истом идејом у овај меч улази и Новак Ђоковић.

До сада су се састали два пута и обојица имају по један тријумф. Први меч, иако је игран у финалу турнира у Риму 2017. није право мјерило, јер је Ђоковић тада увелико био у проблемима са повредом лакта која га је одвојила од терена. У другом одмјеравању снага, недавно у полуфиналу Шангаја, српски ас се реванширао на више него убједљив начин, препустивши Звереву само три гема у мечу у којем су се борили за финале турнира.

Дуел у О2 Арени у Лондону игра се у сриједу, а почетак је у 15 часова. У вечерњем термину од 21 час састају се Хрват Марин Чалић и Џон Изнер.