latinica  ћирилица
14/11/2018 |  08:04 ⇒ 08:50 | Аутор: СРНА

Без проблема у одвијању саобраћаја

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској одвија без застоја и посебних ограничења, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: архив
ПутевиФото: архив

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због јутарње магле.

На путном правцу Добој-Тузла /Пољице-Гаврићи/, на локалитету "Каменолом Карабеговац", сутра од 12.00 до 17.00 часова биће извршена привремена обустава саобраћаја у максималном трајању до пет минута, због минерских радова.

Због изградње наплатне станице "Чатрња" на ауто-путу Градишка-Бањалука до 31. децембра биће измјена у одвијању саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, због радова.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека, на дионици Крупа на Врбасу-Бочац, од 7.00 до 17.00 часова од понедјељка до суботе саобраћај се, због радова,
обуставља десетак минута и пропушта наизмјенично једном траком.

Радним данима, од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, биће получасовних обустава саобраћаја на магистралном путу Фоча-Гацко, у мјесту НП Сутјеска-Прибој, општина Фоча.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак /деминерска радилишта Клакари Доњи девет и 13/ од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај ће бити обустављан 30 минута и пропуштан 15 минута.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

На регионалном путу Лопаре-Прибој, због активираног клизишта, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због санације моста преко ријеке Моштанице потпуно је обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

На регионалном путу Теслић два-Подјезера, у мјесту Жежеља, забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово, на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На дионицама које пролазе кроз котлине и уз ријечне токове видљивост је смањена због магле, посебно на ауто-путу Тарчин-Зеница и Звировићи-Бијача, магистралним путевима Лашва-Витез, Коњиц-Мостар и Зеница-Добој, као и путевима у долинама ријека Саве и Дрине.

Због санације моста на магистралном путу Нови Травник-Бугојно, саобраћај теретних возила обустављен је и преусмјерен на алтернативни правац Бугојно-Доњи Вакуф-Травник-Невић Поље, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.