latinica  ћирилица
14/11/2018 |  08:23 ⇒ 08:52 | Аутор: Б92

Шумахерова супруга о његовом стању: Михаел је борац!

Ријетко свједочење супруге возача Формуле 1 Михаела Шумахера, Корине, о његовом здравственом стању доспијело је у медије. Корина (49), која је у браку са најтрофејнијим возачем Формуле 1, више од двије деценије, у писму њемачком музичару открила је да је Михаел "борац" који "неће одустати".
Михаел Шумахер, архив - Фото: Getty Images
Михаел Шумахер, архивФото: Getty Images

Она је то написала у писму њемачком музичару Саши Херхенбаху који је компоновао химну "Рођен да се бори" у Шумахерову част. Овај музичар Корини је послао ЦД на којем се налази пјесма. Каже, није очекивао да ће од Корине добити било какав одговор.

"Искрено желим да ти се захвалим на предивном поклону који ће нам помоћи да пребродимо ова тешка времена", написала је Корина у писму.

"Сви знамо да је Михаел борац и да неће да одустане", додала је она.

Херхенбах је њемачком магазину Бунте открио да је добио писмо од Корине и шта у њему пише.

"Стварно нисам очекивао да добијем одговор. Писмо је било руком написано. Написала је да је захвална на поклону и да им је помогао у тешким временима", посведочио је музичар.

Не зна се када је Корина написала то писмо, а пјесма посвећена Шумахеру настала је 14. децембра 2014. године.

Шумахер, који је седам пута био свјетски шампион у Формули 1, доживио је несрећу током скијања 29. децембра 2013. године у француским Алпима, када је пао и ударио главом о камен.

Имао је неколико операција након несреће и провео је шест мјесеци у коми. Из коме се пробудио у априлу 2014. године када је пребачен из болнице у Греноблу на приватну локацију. Претпоставља се да се Шумахер налази у свом дому близу женевског језера.

Вјерује се да се о њему стара 15 љекара који му пружају његу 24 сата, седам дана у недјељи, које породица Шумахер недјељно плаћа 115.000 евра. пише Дејли мејл.

Корина је у вријеме његовог отпуштања из болнице издала саопштење у којем је навела да у јавности неће говорити о њиховом приватном животу и да тражи од свих да поштују њихову приватност.

Зато се и вјерује да је ово писмо прва изјава о здравственом стању у којем се налази возач формуле један.

Корина и Михаел су се вјенчали 1995. године и имају двоје дјеце Џин Мари и Мик. Џин воли да јаше коње као њена мајка Корина, а Мик (19) је кренуо очевим стопама и вози за Формулу 3.