latinica  ћирилица
14/11/2018 |  10:10 ⇒ 12:25 | Аутор: СРНА

Бјелица: Пријетње смрћу имају политичку позадину

Начелник општине Соколац Милован Бјелица потврдио је Срни да су на званичну мејл адресу општине стигле пријетње смрћу њему и његовој породици и оцијенио да овакве поруке имају политичку позадину.

Бјелица, који је и члан Главног одбора СДС-а, истакао је да је и до сада добијао разне врсте пријетњи, посебно са непознатих бројева телефона, али да је сада запријећено и његовој породици.

"Пријетње упућене мени лично сматрао сам небитним стварима, али кад се увеже породица онда је човјеку непријатно", додао је он.

Бјелица је навео да је мејл адреса са које је упућена порука регистрована у Швајцарској.

Он је рекао да је овај случај пријавио начелнику Полицијске управе Источно Сарајево, након чега је постављено обезбијеђење испред његове породичне куће.

"Полиција је одмах реаговала и убијеђен сам да ће наше службе открити починиоца", истакао је начелник општине Соколац.

Он је нагласио да се у протеклом периоду много тога дешавало, тако да се овај случај не може посматрати као изолован и безазлен.

"Све што се дешавало раније није била случајност, од организовања дочека на сједницу Главног одбора СДС-а у Бањалуци и прозивање једног броја чланова странке који имају своје мишљење по питању статуса Републике Српске, а које су назвали пучистима. То је урадио дио људи из Главног одбора из Бањалуке који је учествовао у организацији дочека", рекао је Бјелица.

Он је подсјетио и на недавни саобраћајни удес у коме је учествовао један аутомобил и чији је возач, након што му је пресјекао пут, побјегао са лица мјеста.

"Не могу се отети дојму да је све повезано, ништа се не дешава случајно", истакао је Бјелица.

Он је указао и на садржај поруке у којој је наведено да се "удружио са највећим непријатељем српског народа и Републике Српске", што, како каже, говори о политичкој позадини овог случаја.

"Нека знаш, од данас нико ти не гарантује живот теби и твојој породици", наводи се, између остало, у пријетећој поруци.

Мејл порука истог садржаја јуче је упућена и градоначелнику Добоја Обрену Петровићу и његовој породици, посредством званичне мејл адресе у градској управи.

Петровић и Бјелица су, након општих избора, подржали став да СДС треба да разговара са свим странкама о сарадњи, укључујући и СНСД, те да предсједник странке Вукота Говедарица треба да поднесе оставку.