latinica  ћирилица
14/11/2018 |  11:06 ⇒ 16:12 | Аутор: Б92

Јокановићу отказ у Фуламу!

Српски тренер Славиша Јокановић добио је отказ у екипи Фулама, а клуб је већ неко вријеме намјеравао да отпусти првог српског менаџера у Премијер лиги.

Јокановић је послије серије лоших резултата изгубио повјерење тима који је прољетос, одличним другим дијелом сезоне, након неколико година вратио у елиту.

Његово мјесто је преузео бивши менаџер Лестера Клаудио Ранијери.

Фулам је послије 12 утакмица посљедњи у Премијер лиги са само пет бодова, а оно што више брине је одбрана која од почетка сезоне функционише катастрофално.

Тим са Крејвен котиџа је тако постао тим са највише примљених голова у Премијер лиги, а недавни пораз од Ливерпула 2:0 на Енфилд роуду, седми узастопни је био "кап која је прелила чашу".

Само 11 датих и чак 31 примљен погодак нису испунили очекивања након што је Јоканов тим потрошио више од сто милиона фунти на појачања у љетњем прелазном року.

Клуб је већ неко време планирао да смијени Јокановића, што се може видјети и по ријечима власника клуба Шахида Кана.

"Промјена без правог насљедника није долазила у обзир. Зато нам је било битно да неко Ранијеријевог калибра прихвати овај изазов и то је утјеха, али и кључно. Он је сигурна опција и већ је спреман за изазов у Премијер лиги и посебно за оно што нам је потребно у Фуламу",рекао је Кан.

Ранијери је прије двије и по године мимо свих очекивања постао шампион Енглеске са Лестером, па њему сада Јокановић, послије свега три мјесеца надметања у овом такмичењу, уступа своје мјесто и тежак задатак.