latinica  ћирилица
14/11/2018 |  11:31 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

Гламочак: Најближи смо редовним унутарстраначким изборима

Потпредсједник СДС-а Недељко Гламочак изјавио је данас Срни да ће на сједници Главног одбора те странке, заказаној за суботу, 17. новембра, у Источном Сарајеву бити размотрена сва питања која су отворена претходних седмица, те додао да је врх СДС-а најближи ставу да буду одржани редовни унутарстраначки избори, а да евентуална одговорност руководства буде размотрена послије анализе општих избора.
Недељко Гламочак - Фото: РТРС
Недељко ГламочакФото: РТРС

"Обавијештен сам да ће у суботу бити одржана сједница Главног одбора, али још нисам добио материјале за сједницу. Сигурно ће бити размотрена сва отворена питања, односно позиционирање странке у постизборном периоду", истакао је Гламочак.

Он је додао да су редовни унутарстраначки избори на прагу и да је могуће да ће на сједници Главног одбора донијети одлуку да СДС иде у тај процес.

"Не видим због чега би ишли у ванредне изборе када су нам редовни свакако на прагу. Пракса је била да у децембру донесемо одлуку о спровођењу редовних избора и да крајем јануара или почетком фебруара почну по мјесним одборима", рекао је Гламочак.

Коментаришући иницијативу више регионалних одбора за преиспитивање одговорности врха странке на челу са предсједником СДС-а Вукотом Говедарицом за изборни пораз, Гламочак је истакао да то питање треба да буде размотрено послије анализе избора.

"Неопходно је урадити генералну анализу избора у свим градским и општинским одборима странке и затим на основу ње, ако је има, покренути одговорност врха странке. Свако мора да понесе свој дио одговорности", нагласио је Гламочак.

Говорећи о могућности да буду стављене "на сто" и жалбе донедавних потпредсједника СДС-а Обрена Петровића и Костадина Васића на одлуку Говедарице да буду искључени из чланства, Гламочак је истакао да не види сврху да оне буду разматране.

"То се посебно односи на Васића који се јуче званично прикључио Уједињеној Српској. Не знам какво је стање са жалбом Петровића и да ли је уопште уложио", рекао је Гламочак.