latinica  ћирилица
14/11/2018 |  11:58 ⇒ 16:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Очекујем најплодотворнију Путинову посјету до сада

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да вјерује да ће предстојећа посјета предсједника Руске Федерације Владимира Путина бити до сада најплодотворнија по броју и садржини споразума, које ће заједнички потписати, и уједно захвалио Русији и њеном предсједнику на подршци коју дају територијалном интегритету Србије и њеним напорима за проналажење компромисног рјешења за КиМ.
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић)

Предсједник Србије је у разговору са амбасадором Русије Александром Чепурином рекао да је изузетно задовољан разговором са потпредсједником руске владе Јуријем Борисовим о припреми посјете шефа руске државе Србији.

- Вјерујем да ће његова посјета до сада бити најплодоноснија и најплодотворнија у смислу и броја споразума и садржине споразума, у различитим сферама друштвеног живота, које ћемо заједнички да потпишемо - нагласио је Вучић.

Како је рекао, за Србију су од изузетног значаја енергетика, инфраструктурни пројекти као и иновационе технологија, али такође и све друге области у којима је имала добру сарадњу, а у којима може да направи помаке навише.

- Још једанпут да се захвалим и руском предсједнику и вама на подршци коју пружате српском народу и Србији и у очувању њеног територијалног интегритета и што подражавате наше напоре за постизање компромисног рјешења, а не рјешења које би настало као резултат притисакака, уцјена и једностраних рјешења - истакао је Вучић.

Нагласио је још једном да се са великом пажњом и нестрпљењем очекује долазак предсједника Русије у Србију, уз увјерење да ће то бити још један "беочуг у ланцу" наших веома, веома добрих односа, блиских, искрених пријатељских и да ћемо имати прилику да ниво односа Србије и Русије подигнемо за још једну степеницу и на још један виши ниво.

Вучић је честитао руском народу и држави побједу у Великом рату, и указао да Срби ту побједу са највећим поносом обиљежавају и показују пијетет према жртвама.

- Мислим да је Србија по броју жртава вјероватно прва или друга земља пропорционално броју становника и територији коју је обухватала, на савезничкој страни наравно, и зато нас све што се догоди или негира или на било који начин умањује жртве нашег народа, то посебно погађа - рекао је предсједник Србије.

Зато желим, нагласио је предсједник Србије, да се захвалим на поштовању које сте указали према српским жртвама, а српски народ и грађани Србије то и те како умију да цијене.