latinica  ћирилица
14/11/2018 |  13:20 ⇒ 16:19 | Аутор: СРНА

Касиповић уручио повеље о именовању 10 нових нотара

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић уручио је данас у Бањалуци повеље о именовању 10 нових нотара у Српској, наводећи да су тиме попуњена упражњена мјеста у више службених сједишта, што ће допринијети већој доступности нотарских услуга грађанима.
Антон Касиповић и нотари - Фото: СРНА
Антон Касиповић и нотариФото: СРНА

Именовањем три нотара у Бањалуци, по два у Бијељини и Приједору, те по једног у Модричи, Добоју и Требињу, Република Српска ће имати укупно 55 нотара, у 23 службена сједишта, саопштено је из Министарства правде Српске.

Касиповић је честитао нотарима именовање, изразивши очекивање да ће као носиоци јавних овлашћења дати допринос јачању правне безбједности и растерећењу правосуђа Српске.

"Именовање нових нотара представља релизацију политика Народне скупштине и Владе Републике Српске у области нотаријата. Тиме се наставља унапређење нотаријата као дјелатности, која је, током десетогодишњег постојања у Српској, постигла значајне референце препознате, не само код нас, него и у региону", нагласио је Касиповић.

Након уручења повеља, нотари су обавезни да обезбиједе и оспособе просторије за рад, након чега ће министар правде, рјешењем, одредити дан почетка рада.