latinica  ћирилица
14/11/2018 |  13:26 ⇒ 16:21 | Аутор: Агенције

Тодорић износи одбрану

Бивши власник Агрокора Ивица Тодорић данас је доведен на испитивање у загребачко жупанијско државно тужилаштво гдје износи своју одбрану за извлачење новца из Агрокора.

Његова адвокат Јадранка Слоковић најавила је да ће изнијети обрану "у једном и другом поступку". Тодорић је заједно са својим синовима Иваном и Антом, као и 12 Агрокорових менаџера и ревизора осумњичен због незаконитог прибављања више од милијарду куна из Агрокора. Истрага је накнадно проширена и због кредита што их је инвестициони фонд "Nexus Private Equity Partneri" преко компаније Нексус улагања дао Агрокору.

Од покретања истраге, Тодорић није испитан у тужитлаштву, али је све сумње у своју кривицу одбацивао у низу блогова које је објављивао из Лондона, а у којима је међу осталим тврдио да је жртва политичког прогона.

Истовремено, ванрасправно вијеће загребачког Жупанијског суда расправља, иза затворених врата, о жалби његове одбране на одлуку о истражном затвору.

Слоковићева је раније рекла да ће прво покушати да оспоре основаност одлуке о истражном затвору, те да ако ванрасправно вијеће потврдити ту основаност, да ће затим у другој жалби тражити да се истражни затвор замијени с боравком на слободи уз кауцију.

Очекује се да ће одлука о жалби бити сутра донесена, а неће бити јавно саопштена док је не приме странке у поступку, што може бити и дан касније.