latinica  ћирилица
14/11/2018 |  16:15 ⇒ 16:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Капетан Драган ускоро на слободи?

Адвокат Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, саопштио је да је у Жупанијском суду одржано рочиште поводом службеног захтјева управника затвора Лепоглава да његов клијент буде пуштен на слободу
Капетан Драган  (Фото: FAH) -
Капетан Драган (Фото: FAH)

Горан Цветић, адвокат Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, саопштио је да је у Жупанијском суду у Вараждину одржано рочиште поводом службеног захтјева управника затвора Лепоглава да његов клијент буде пуштен на слободу.

Захтјев управника затвора је дошао након што је Васиљковић одслужио више од 3/4 казне од 13.5 година затвора на коју је осуђен у Хрватској.

Васиљковић се трочланом судском вијећу обратио путем видео-линка из затвора Лепоглава, навео је Цветић у саопштењу достављеном Танјугу.

Након што је формално дао сагласност да се поступак спроведе, утврђене су чињенице о Васиљковићевом владању у сплитском затвору, затвору на Реметинцу гдје је био на дијагностици, као и у Лепоглави.

Вијеће се затим повукло на вијећање, а одлука ће у писменом облику бити донесена за нелолико дана. На одлуку странке имају право жалбе у року од три дана Врховном суду Хрватске.

"Будући да је Васиљковићево владање било примјерно, за очекивати је да ће му условни отпуст бити и додијељен", навео је Цветић.