latinica  ћирилица
14/11/2018 |  18:31 ⇒ 21:51 | Аутор: РТРС

Пријетње с политичком позадином - Бјелици и Петровићу запријећено смрћу (ФОТО)

Уочи данашњег састанка са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком, градоначелнику Добоја Обрену Петровићу и његовој породици упућене су пријетње смрћу.

Пријетње исте садржине упућене су и начелнику општине Соколац Миловану Бјелици и његовој породици. О пријетећим порукама које имају политичку позадину, обавијештене су надлежне полицијске управе МУП-а Српске које спроводе истрагу.

Пријетеће поруке пристигле су посредством званичних и-мејл адреса у градској управи Добоја, односно у соколачкој општинској администрацији. Садржај идентичан. Пошиљалац потписан као "Петарп 001" Петровића и Бјелицу назива Вуком Бранковићем, наводећи да су "издали Српску и отишли највећем непријатељу Српске Републике". "Нека знаш, од данас, нико ти не гарантује живот, теби и твојој породици", стоји на крају обје поруке!

Пријетеће писмо Обрену Петровићу (Фото: РТРС)

Порука градоначелнику Добоја стигла је јуче у 13 часова и 10 минута; начелнику Сокоца 4 минута касније. Милован Бјелица нема дилему – порука има политичку позадину. И до сада је каже примао различите пријетње. Овај пут на мети је и породица. У посљедњих неколико дана или седмица, много тога се дешавало, тако да се ни ова пријетња не може посматрати изоловано. Нити је безазлена, јасан Бјелица.

"Прво онакав дочек у Бањалуци, са оним транспарентима, па послије тога саобраћајни удес гдје се баш ниоткуда појавио аутомобил који је пресјекао пут и нестао. Неки голф два или три. А послије тога и квалификације самог врха политичке партије којој припадам да су на сцену ступили пучисти који желе да сруше руководство", рекао је Бјелица.

Не прејудицира Бјелица нити тврди, да иза свега стоји врх партије. Но, појединце који слушају њихове вербалне нападе, не искључује. Симптоматично је, каже то што тај исти врх о свему, што му се дешава, ћути. Обично говорљиви и критици склони, ћутали су и данас. Ни ограде, нити осуде. Стигла је само од Градског одбора СДС-а у Добоју, истог који није прихватио одлуку врха, о искључењу Обрена Петровића из партије. И истог који је, затражио смјену предсједника СДС-а Вукоте Говедарице и одржавање страначких ванредних избора. Захтјев за ванредну скупштину странке затражио је, потом и регионални сарајевско-романијски партијски одбор, чији је Бјелица предсједник. За Бориса Јеринића, недопостиве пријетње смрћу у директној су вези са посљедњим политичким одлукама Петровића и Бјелице. 

"Дно дна да се људи користе тим методама да пријете породици, дјеци и свима осталима и то је оно за сваку осуду. Ја се надам и вјерујем да ће истражни органи наћи и налогодавце и оне који су то урадили и наравно санкционисати у складу са законом", додап је Јеринић.

А надлежне полицијске управе о пријетњама градоначелнику Добоја и начелнику општине Соколац већ су предузеле законом прописане истражне радње. И појачале патролне контроле. 

"Обавијештено је Тужилаштво и предузимамо радње", изјавила је портпарол ПУ Источно Сарајево Весна Стокановић.

"Полицијски службеници полицијске станице Добој 1 предузимају активности у виду појачаних обилазака локације становања", рекла је портпарол ПУ Добој Драгана Керкез. 

Незванично, ИП адреса са које су послате пријетеће поруке регистрована је у Швајцарској са провајдером у Лозани. А да ли ће полицијски инспектори идентификовати и починиоца, евентуално и налогодавца!? Бјелица и Петровић одлучни, никакве пријетње неће их застрашити нити поколебати! Петровић је одмах јутрос сјео за преговарачки сто са руководством СНСД-а, а Бјелица не одустаје од захтјева за ванредне унутарстараначке изборе.