latinica  ћирилица
14/11/2018 |  18:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Српској амбасади у Паризу стижу писма извињења Француза

Осјећам се лично увријеђеним оним што се догодило 11. новембра у вези са предсједником Републике Србије, драге многим Французима и, у њихово име, упућујем извињење српском народу, кога је представљао ваш предсједник, поручио је Франсоа Дулон дe Роне у писму упућеном амбасадору Србије у Француској.
Амбасада Србије у Паризу (Фото: www.mfa.gov.rs) -
Амбасада Србије у Паризу (Фото: www.mfa.gov.rs)

"Сазнао сам за нимало љубазно опхођење према господину Александру Вучићу, предсједнику Републике Србије, током Комеморације стогодишњице примирја 11. новембра 2018. године испод Тријумфалне капије на тргу Звијезде у Паризу", пише Дулон дe Роне у једном од бројних писама које са сличним порукама упућују грађани Француске на адресу српске амбасаде у Паризу.

Дулон дe Роне даље наводи: "Вјерујте, господине амбасадоре, да многи Французи, којима и ја имам част да се придружим, не разумију ове лоше манире и да су згрожени када виде како се непрекидно француско-српско пријатељство 'лоше' третира".

Име мог дједа, Дулонг, генерала империје, пише даље у писму, угравирано је, као и имена свих империјалних генерала, под Тријумфалном капијом.

"И баш због тога, ја сам врло осјетљив на оно што се дешава на том светом мјесту", каже Дулон де Роне и закључује:

"Замолио бих вас, господине амбасадоре, да пренесете ову поруку господину Вучићу, молим вас да вјерујете у моје високо поштовање."