latinica  ћирилица
15/11/2018 |  08:57 | Аутор: Б92

Томић: Ја сам крив, али нико неће дирати моје играче!

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић нагласио је послије пораза од Монака у Београду екипа мора пронаћи начин да брзо реагује.
Милан Томић - Фото: Novosti.rs
Милан ТомићФото: Novosti.rs

"Црвено-бијеле" је коштао велики број изгубљених лопти и олако примљених поена, тако да послије седмог кола такмичења у Еврокупу имају четири побједе и три пораза.

Ово им је био други узастопни пораз у овом такмичењу, и још један на којем је примљен, по њему, велики кошева.

"Ово је већ друга оваква утакмица у Еврокупу, Улм нам је дао 95, а Монако 91 поен. Ово је била најбоља одбрана прије Улма у Еврокупу. И онда примимо више од 180 поена у два меча. С друге стране, ако почнеш утакмицу а да не играш одбрану, као што смо ми почели, као што се нама десило у другом полувремену и првој четвртини, онда предност имају гости. Када је 45:44, поен за поеном, то је по мени предност гостију. Ја сам покушао то да промјеним, да натјерам своје играче да играју бољу одбрану, а реакција је била примљених 32 поена у трећој четвртини. Морамо нешто да научимо из ове утакмице коју смо изгубили и да што пре реагујемо", поручио је Томић.

Он каже да ће ово бити велика лекција за његове изабранике, али и да ће се само напорним радом побољшати игра и резултати у наставку такмичења.

"Нема плакања, од тога нико ништа није добио. Може само да настави да се ради, само тако се излази из кризе. Не треба кривити играче за пораз. Јесте да смо у последњим утакмицама имали већи број изгубљених лопти него на почетку сезоне, али играчи нису компјутери. Погрешни пасови су саставни дио и кошарке. Али нема кукања. Из оваквих пораза треба да изађемо снажнији, а то се постиже само радом", изјавио је тренер кошаркаша Црвене звезде.

На питање а ко је крив за пораз, ако нису играчи, Томић је помало резигнирано одговорио:

"Па ето, ја сам крив. Увијек је тренер крив. То су моји играчи. Ако хоћете да сазнате ко је крив, онда ја сам крив и моје играче нико неће дирнути док сам ја тренер. Мислим да не треба улазити у све са тим ко је крив. Послије утакмице са Брешом ваше питање је било да ли смо размишљали да казнимо играче? Послије 11 побједа ми смо размишљали о некој премији. Ниједан тим не може да иде узлазном линијом у цијелој сезони, то стално говорим. Како је прошле године кренуо Реал? Имао је седам пораза", закључио је Томић.