latinica  ћирилица
15/11/2018 |  09:33 ⇒ 11:48 | Аутор: СРНА

Боснић: Радници ће протестовати до смјене Јанковића

Радници Шумског газдинства "Клековача-Потоци" из Источног Дрвара наставили су протесте који трају већ 16 дана, а представник Синдиката Раденко Боснић каже да ће радници истрајати у захтјеву да буде смијењен вршилац дужности директора Никола Јанковић.
Протести ШГ Клековача-Потоци - Фото: СРНА
Протести ШГ Клековача-ПотоциФото: СРНА

"Шеснаести дан радници Шумског газдинства протестују. Свакодневно смо испред Управе и чекамо да се ова агонија заврши, да Јанковић буде смијењен и да заштитимо радничка права. Надамо се да ће ова сага ускоро бити окончана и да ћемо наставити нормалан рад", рекао је Боснић.

Један од незадовољних радника Шумског газдинства Марко Зарач рекао је Срни да му је Јанковић пријетио отказом.

"У том обавјештењу наведено је да сам онемогућио и ометао друге раднике да обављају своје послове. Питам се само које раднике, када је већина већ данима испред Управе и чека да Јанковић оде из Источног Дрвара. Тај мали број радника који је уз Јанковића попримио је његово крајне бахато и осионо понашање", рекао је Зарач.

Он је додао да ће радници истрајати у свом протесту, упркос великој хладноћи, јер је температура јутрос испод нуле.

Протести у Шумском газдинству "Клековача-Потоци" у Источном Дрвару почели су 31. октобра. Радници који протестују траже смјену садашњег вршиоца дужности директора Николе Јанковића који је отпустио раднике из Дрвара и Источног Дрвара и довео раднике из других општина, углавном из Рибника.

Општинско руководство Источног Дрвара подржава раднике који протестују.