latinica  ћирилица
15/11/2018 |  10:31 ⇒ 12:56 | Аутор: СРНА

Стевановић: Смјена Чубриловића није коначна, чека се Главни одбор

Потпредсједник ДНС Споменка Стевановић изјавила је Срни да одлука Предсједништва ДНС о разрјешењу Недељка Чубриловића функције замјеника предсједника странке није коначна док је не верификује Главни одбор.
Споменка Стевановић - Фото: РТРС
Споменка СтевановићФото: РТРС

Према статуту странке, објаснила је Стевановићева, Предсједништво може да доноси одлуке из надлежности Главног одбора, с тим да се те одлуке касније морају верификовати на овом одбору.

"Уколико Главни одбор не прихвати смјену Чубриловића опредијелиће се за изворне принципе ДНС, а уколико потврди опредијелиће се за сасвим други пут и профил странке, јер ће странком управљати четири мултимилионера и нови људи, који су дошли прије годину, двије у странку да остваре личне интересе", констатовала је Стевановићева.

Она је изразила жаљење због такве одлуке Предсједништва, те истакла да је са Чубриловићем била једна од оних који су стварали и градили странку годинама.

"Послије грешке предсједника ДНС Марка Павића стављањем Адама Шукала 2014. године на прво мјесто компензационе листе, 2016. и 2017. године направљене су још веће грешке када су широм отворена врата за улазак нових људи", оцијенила је Стевановићева.

Она је истакла да је ДНС увијек био отворен за нове људе "са часним и добрим намјерама", али да је странка "постала канта за политичко смеће".

"Неки људи су постајали малтене потпредсједници странке прије него што су потписали приступницу. Мислим да ниједна странка није радила ово што смо ми радили протекле двије године", закључила је Стевановићева.

Предсједништво ДНС-а разријешило је јуче Недељка Чубриловића функције замјеника предсједника странке, а на захтјев предсједника странке Марка Павића.