latinica  ћирилица
15/11/2018 |  11:00 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Припадници Полицијске управе Фоча добровољно даривали крв

У сусрет Крсној слави Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Аранђеловдана акцији добровољног даривања крви придружили су се и припадници Полицијске управе Фоча.

Двадесетчетворогодишњи Владимир Јоковић један је од седамнаест припадника Полицијске управе Фоча који је даривао драгоцјену течност. Први пут крв је даривао као студент Полицијске академије у Бањалуци.

- Наставићу и у наредном периоду да се одазивам на акције добровољног даривања крви. Драго ми је да могу помоћи некоме коме та крв може спасити живот - истиче Владимир Јоковић. 

У Регионалном центру Фоча, Завода за транфузијску медицину Републике Српске, истичу значај полицијских акција добровољног даривања крви.

- Увијек нам је драго да видимо те људе и они нам поправе залихе крви, што нам свакако много значи. Свака акција је добродошла - напомиње трансфузиолог Маја Кујунџић. 

Осим новембарске акције у сусрет Аранђеловдану, Министрарство унутрашњих послова Републике Српске организује и акције добровољног даривања крви поводом Дана полиције и почетком љета.