latinica  ћирилица
15/11/2018 |  11:10 ⇒ 12:05 | Аутор: СРНА

Почело такмичење у писању чланака под називом "Упознај Српску"

"Викимедијина заједница Републике Српске" организује такмичење у писању чланака на српском језику на "Википедији" под симболичним називом "Упознај Српску", чији циљ је повећање броја квалитетних чланака о Републици Српској.
Викемедија заједница Српске - Фото: РТРС
Викемедија заједница СрпскеФото: РТРС

Из "Викимедијине заједнице" саопштено је да је такмичење почело данас и да ће трајати до 15. децембра, те да је тематски усмјерено ка стварању садржаја у вези са Републиком Српском на "Википедији" као једном од највећих и најпосјећенијих сајтова данашњице.

Чланци треба да буду написани у складу са "Википедијиним" смјерницама, енциклопедијским стилом и правилима такмичења.

Стручни жири ће оцијенити чланке, а три такмичара са највише бодова биће награђена вриједним наградама, истакнуто је у саопштењу.

У оквиру пројектних активности биће одржан уређивачки маратон и фото-тура.

Овогодишње пратеће пројектне активности биће релизоване у Вишеграду, у сарадњи са Средњошколским центром "Иво Андрић" у овој општини, као и Фото-клубом Вишеград, те вишеградским Општинским одбором Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета".

Осим партнера из Вишеграда, пројекат је подржан и од уредника бањалучког веб-сајта "Срби у БиХ - кроз епохе и судбине".

У саопштењу је наведено да ће упоредо са реализацијом пројектних активности у Републици Српској, међународни партнери - "Викимедија Левант" и "Викимедијина корисничка група Грчка" организовати уређивачке радионице посвећене Републици Српској.

Пројекат се реализује у организацији "Викимедијине заједнице Републике Српске", а под покровитељством "Задужбине Викимедија".