latinica  ћирилица
15/11/2018 |  11:24 | Аутор: РТС

Вес Браун: Видић може да буде тренер Јунајтеда!

 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Некадашњи фудбалер Манчестер јунајтеда и Енглеске репрезентације Вес Браун изјавио је да му је Немања Видић пријатељ и неко ко може да буде тренер Јунајтеда.

"Он је сјајан момак, вођа и мој пријатељ. Одиграли смо пар одличних сезона, освојили доста трофеја, ако он жели да постане тренер Манчестер јунајтеда, он има личност за тако нешто. Желим му све најбоље", изјавио је Браун за Видића.

Немања Видић је недавно коментаришући градски дерби између Ситија и Јунајтеда изјавио да има амбиције да запоне тренерску каријеру.

"На почетку сезоне било је тешко по Јунајтед, изгубили смо неколико утакмица, последњих недјеља смо имали добре утакмице, рачунајући побједу над Јувентусом, надам се да ћемо наставити ту серију и да ћемо завршити сезону на најбољи начин".

Браун није могао да упореди Муриња и Фергусона, али је изјавио да су то два заиста велика тренера.

"Тешко га је поредити са Фергусоном. Хозе је прије и са Јунајтедом такође освајао доста трофеја. Он би желио нове играче у екипи, да ли ће то бити у јануару то не знам, али покушаће да уради велику ствар", додао је Браун.

Енглески фудбалер издвојио је најбоље играче против и са којима је играо.

"Веома тешко питање, играо сам против много добрих играча, Роналда и Месија, али најбољи против којег сам играо је Зидан, њему нисам могао да приђем и нисам знао како да га чувам. Најбољи са којим сам играо је Рајан Гигс дефинитивно". 

Браун је прокоментарисао и побједу Црвене звезде на Ливерпулом као велики подвиг српског шампиона.

"Звезда покушава нешто да направи и изгради и забиљежила је сјајну побједу, сада свака екипа која дође да игра против Звезде имаће у мислима како је прошао Ливепрул". 

Браун је највећи траг оставио у Манчестеру, за који је уписао 232 лигашка меча.

Био је дио тима Алекса Фергусона који је освојио пет титула Премијер лиге и два трофеја Лиге шампиона.

Током каријере наступао је још за Сандерленд, Блекбурн и индијску Кералу за коју је наступао прошле сезоне.

За репрезентацију Енглеске наступао је у периоду од 1999. до 2010. године и у том периоду уписао 23 наступа.