latinica  ћирилица
15/11/2018 |  11:56 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

Пет година од формирања ЦЈБ Приједор(ВИДЕО)

Полицијска управа Приједор данас је обиљежила пет година од формирања Центра јавне безбједности у Приједору. Свечаности је присуствовао директор Полиције Републике Срспке Дарко Ћулум, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, те бројне званице које су дочекане испред зграде Полицијске управе Приједор.

Ту је и одржана предаја рапорта директору Полиције Републике Српске, Дарку Ћулуму, испред почасне јединице Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Предајом рапорта директору Полиције Републике Српске, озваничен је почетак обиљежавања пет година од формирања Центра јавне безбједности у Приједору. Највиши званичници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, сагласни – формирање Центра јавне безбједности Приједор, оправдало је очекивања.

"ПУ Приједор је једна јако организована управа која је оправдала очекивања, и битно је напоменути важност преласка из  ЦЈБ у полицијску управу новом организацијом министарства унутрашњих послова", нагласио је инистар Лукач.

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум истакао је да ЦЈБ Приједор има проблем јер покрива неколико општина а близу је граници са Хрватском и Федерацијом БиХ.

"Тако да се показало да је ова одлука о реорганизацији била исправна", додао је Ћулум.

Далибор Иванић, начелник ПУ Приједор, истакао је да је лична и имовинска безбједност подигнута на један виши ниво, и изразио увјерење да је управа оправдала и безбједносна очекивања грађана, те да су ојачали повјерење грађана у полицију.

Постигнути добри резултати у раду у последњих пет година, безбједност на већем нивоу, пад кривичних дјела и њихова већа расвјетљеност али и мање саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима, доказ су који потврђују оправданост формирања данашње Полицијске управе Приједор.

Досадашњим радом задовољне и локалне власти, које се на свој начин доприносе стварању безбједносног амбијента.

У оквиру данашње свечаности, положени су вијенци на Спомен обиљежје „За крст часни“ али и одржана Свечана академија на којој еј приказан документари филм о раду Полицијске управе Приједор, под називом „Наших 5“, рађен у продукцији РТРС-а.