latinica  ћирилица
15/11/2018 |  12:56 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Цвијановићева предала овлаштења потпредсједнику Владе

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић данас је на сједници Владе предала овлаштења потпредсједници Владе Сребренки Голић.

Цвијановићева је навела да ће у уторак, 20. новембра, након што буде завршено полагање заклетви у Народној скупштини Српске, бити саопштено име мандатара за састав нове Владе како би могао почети да обавља консултације.

"Огроман дио консултација у глобалу је обављен и остаје још да се ради на одређеним појединостима", рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да су све политике већ утврђене. "Сигурна сам да ћемо имати брзо, ефикасно и једноставно формирање извршне власти", нагласила је Цвијановићева.

"На данашњој сједници Владе констатовано је да то треба да се догоди ускоро. Министри који остају, али и они који неће остати у Влади Српске, морају да буду на услузи колегама да би транзициони период прошао безболно", навела је Цвијановићева.

Каже да су они тим и не очекује проблеме.

"Предложени мандатар Радован Вишковић учествовао је у доношењу одређених политика и као шеф Клуба посланика СНСД-а успјешно је сарађивао са Владом", каже Цвијановићева.

Подсјетила је да је сачињен буџет Републике Српске за наредну годину и да је све остало припремљено.

"Идемо у избор Владе, а након тога у усаглашавање стратешких докумената и ту нема застоја", поручила је Цвијановићева.