latinica  ћирилица
15/11/2018 |  12:56 ⇒ 13:33 | Аутор: СРНА

Још овог викенда сунце, од сљедећег киша, а потом и снијег

Предстојећег викенда у Српској биће умјерено облачно вријеме, уз повремене сунчане интервале, али већ сљедећег, 24. и 25. новембра, очекује се киша која ће 26. новембра прећи у снијег, речено је у ХМЗ Српске.
Јесен - Фото: РТРС
ЈесенФото: РТРС

Дежурни метеоролог Драшко Рудан каже да је ријеч о прогнози која се односи на период за седам дана и да је треба узети с резервом.

Он је оцијенио да је такво вријеме уобичајено за ово доба године, док су температуре претходних дана биле изнад просјека.

У Српској ће сутра бити умјерено, претежно облачно и прохладно вријеме, на југу углавном ведро.

Највиша дневна температура биће од пет до 11, на југу до 15 степени Целзијуса.

Рудан је рекао да ће првог дана викенда, 17. новембра, бити умјерено до знатно облачно вријеме, уз повремене сунчане интервале, а у Херцеговини претежно сунчано са умјереном облачношћу.

Највиша дневна температура биће од четири до 10, на југу до 14 степени Целзијуса.

"У недјељу, 18. новембра, биће умјерено и претежно облачно, уз сунчане интервале. На југу сунчаније уз умјеренију облачност. Највиша дневна температура биће од два до седам, на југу до 11 степени Целзијуса", рекао је Рудан.

У понедјељак, 19. новембра, током дана биће суво и углавном облачно вријеме, до вечери се очекују падавине на југу, а током ноћи и у осталим крајевима.

"Падаће киша, а у вишим предјелима снијег. Највиша дневна температура биће од два до седам, на југу до десет степени Целзијуса", навео је Рудан. Он је додао да ће у уторак, 20. новембра, бити облачно са повременом кишом, а такво вријеме ће остати до средине седмице.