latinica  ћирилица
15/11/2018 |  13:15 ⇒ 15:08 | Аутор: СРНА

Драгомир Васић се ограђује од дјеловања брата Костадина Васића

Предсједник Градског одбора СДС-а Зворник Драгомир Васић рекао је да је Костадин Васић донио одлуку о преласку у Уједињену Српску без консултација са овим одбором, оцијенивши да је прво требало исцрпити сва средства разговора кроз органе странке у нади да ће бити поништене одлуке о његовом, као и искључењу Обрена Петровића из СДС-а јер то не води ничему.
Драгомир Васић - Фото: РТРС
Драгомир ВасићФото: РТРС

Васић је на конференцији за новинаре рекао да је Костадин Васић одлуку донио самовољно, без консултација, након што га је из СДС-а искључио предсједник странке Вукота Говедарица.

Он је подсјетио да је Костадин Васић изабран за посланика у Народној скупштини Републике Српске као кандидат СДС-а, те оцијенио да прво треба исцрпити сва средства разговора кроз органе странке.

- Требало је ићи на сједницу Главног одбора СДС-а која ће бити одржана у суботу, 17. новембра, у нади да тамо има довољно разумних људи да пониште одлуку о Васићевом искључењу, као и искључењу Обрена Петровића из странке, јер то не води ничему - рекао је Васић.

Он каже да Костадин Васић овим потезом није нанио штету људима који су га прозивали него њему лично и Градском одбору СДС-а Зворник, због чега жели да се огради од Васићевог преласка у Уједињену Српску.

Васић је додао да ће два члана зворничког Градског одбора ићи на сједницу Главног одбора СДС-а, као и 11 делегата на Скупштину странке.

- Наши ставови су и даље исти. Тражимо оставку руководства СДС-а и учешће у власти на свим нивоима из два разлога - ради спречавања даљих подјела у српском народу, које су евидентне, и ефикасне заштите интереса Републике Српске у заједничким органима - рекао је Васић.