latinica  ћирилица
15/11/2018 |  14:45 ⇒ 17:39 | Аутор: СРНА

ДНС Станари: Подршка Чубриловићу, одлука о смјени мора бити поништена

Општински одбор ДНС-а у Станарима дао је данас једногласну подршку Недељку Чубриловићу, који је разријешен дужности замјеника предсједника странке, а од страначког руководства затражио да се врати принципима дјеловања на којима почива ДНС.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Осуђујемо смјену Чубриловића са позиције замјеника предсједника странке и на наредној сједници Главног одбора ДНС-а тражићемо да та срамна одлука страначког Предсједништва буде стављена ван снаге", наведено је у саопштењу Општинског одбора ДНС-а Странари које је потписао предсједник Бошко Прелић.

Општински одбор ДНС-а у Станарима на данашњој сједници затражио је да што прије буде сазвана ванредна сједница Скупштине ДНС-а на којој би били разријешени они који су на недавним општим изборима радили против интереса странке, а у корист кандидата опозиције за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ.

Предсједништво ДНС-а разријешило је јуче Чубриловића функције замјеника предсједника странке на захтјев предсједника странке Марка Павића.

Потпредсједница ДНС Споменка Стевановић изјавила је данас да одлука Предсједништва ДНС о разрјешењу Чубриловића није коначна док је не верификује Главни одбор.