latinica  ћирилица
15/11/2018 |  15:35 ⇒ 16:41 | Аутор: СРНА

Цвијановић - Гајран: Размјена искустава за програме економског развоја

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас на састанку са ирским амбасадором за БиХ Мајлсом Гајраном да би размјена искустава са Ирском била од нарочитог значаја када је ријеч о програмима економског развоја.
Мајлс Гајран и Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Мајлс Гајран и Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева сматра да остварени позитивни економски показатељи у Српској представљају добру основу за буџетску стабилност и привредни раст у наредном периоду.

На састанку у Бањалуци Цвијановићева и Гајран размијенили су мишљења о актуелним економским и политичким темама, са освртом на процес европских интеграција и могућности за успостављање ближих веза између Републике Српске и Ирске, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Саговорници су разговарали о могућностима за унапређење сарадње у области привреде, туризма и културе, а заједнички је оцијењено да сарадња међународног аеродрома Бањалука и ирске компаније "Рајанер" представља значајан корак у том правцу.

Цвијановићева је изразила увјерење да ће сарадња са "Рајанером" бити додатно унапријеђена у наредном периоду, те да ће успостављене транспортне везе донијети бенефите за грађане и пословну заједницу.

Гајран је Цвијановићевој честитао успјех на протеклим општим изборима, а на састанку је разговарано и о другим економским и политичким темама у Републици Српској, БиХ и ЕУ.

Са амбасадором Ирске у БиХ претходно је разговарао предсједник Српске Милорад Додик.