latinica  ћирилица
15/11/2018 |  16:12 ⇒ 16:25 | Аутор: СРНА

Брнабићева положила цвијеће на српском војничком гробљу на Зејтинлику

Премијер Србије Ана Брнабић данас је положила цвијеће на српско војничко гробље на Зејтинлику у Солуну и одала почаст страдалима.
Ана Брнабић са Ђорђем Михаиловићем - Фото: СРНА
Ана Брнабић са Ђорђем МихаиловићемФото: СРНА

Она је разговарала са чуварем гробља Ђорђем Михаиловићем, који већ пола вијека дочекује и испраћа посјетиоце овог меморијала, у којем су сахрањени посмртни остаци српских војника погинулих у Првом свјетском рату.

Брнабићева ће касније данас учествовати на Трећем самиту у Солуну, гдје ће говорити на панел-дискусији о регионалној сарадњи и европским интеграцијама.

На панел-дискусији говориће и премијери Грчке и Бугарске, Алексис Ципрас и Бојко Борисов, као и замјеник премијера Румуније Ана Бирчал.

Учесници солунске конференције разговараће о изазовима, приоритетима, као и економској и политичкој перспективи западног Балкана, најављено је раније из Владе Србије.

Прије Солуна, Брнабићева је раније данас у Софији, на Европском стартап самиту, рекла да све владе земаља западног Балкана имају огромну одговорност да привреде ослоњене на инвестиције трансформишу у економије засноване на иновацијама и стартаповима.

Она је, приликом отварања овог скупа, истакла да је дигитализација владе и управе важна и стимулативна за стартапове, указавши и на значај нових подстицаја, објављено је на сајту Владе Србије.

Брнабићева је навела да Србија ради на измјени пореских оквира и да ће, ако оне и буџет прођу Скупштину, од почетка сљедеће године постојати 80 одсто одбитка на порез на добит за компаније које улажу у иновације.

Предсједник Владе Србије данас се у Софији састала са премијером Бугарске Бојком Борисовим.