latinica  ћирилица
15/11/2018 |  16:13 ⇒ 18:15 | Аутор: РТРС

Дервента: Пријем и новчана помоћ за мајке са троје и више дјеце

Начелник општине Дервента Милорад Симић организовао је други пријем ове године за 20 мајки које су родиле треће и свако наредно дијете, и уручио им новчана средства у укупном износу од 13.100 КМ.

Симић је истакао да је општинско Одјељење за привреду и друштвене дјелатности у другој половини ове године примило 20 захтјева мајки које су родиле троје и више дјеце за новчану помоћ.

"Други пут се састајемо ове године, а традиционално већ поводом рађања трећег и сваког наредног дјетета. Можемо то учинити и на други начин, али ово је једно задовољство, да се окупимо сви и да нам овај догађај остане лијепа успомена", рекао је Симић.

Он је подсјетио да локална заједница мајкама које су родиле треће и свако наредно дијете издваја 600 КМ једнократне новчане помоћи, за близанце је то износ од 2.000 КМ, а за тројке 3.000 КМ.

Раденка Билић је прије два мјесеца родила кћерку Наталију, која је четврто дијете у породици.

"Богу хвала, много смо срећни, желимо да имамо још дјеце. Занимљиво је, нема досаде, стиже се све. Захвалност начелнику на пријему и поклонима", рекла је Билићева.

Општинском Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности је од почетка године до данас укупно 38 мајки поднијело захтјев и из буџета им је исплаћено 23.900 КМ.