latinica  ћирилица
15/11/2018 |  18:47 ⇒ 16/11/2018 | 09:44 | Аутор: РТРС

Нешковић: СДС дјелује као дезорјентисана странка (ВИДЕО)

Професор Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци Радомир Нешковић рекао је, гостујући у емисији Печат, да је СДС због лоше политике постала дезорјентисана и неорганизована странка.
Радомир Нешковић - Фото: РТРС
Радомир НешковићФото: РТРС

Нешковић истиче да је СДС под руководством Младена Босића и Вукоте Говедарице имао лоше резултате.

"Лоше је вођена политика, а и сама организација странке. У СДС-у је сада на сцени редукована демократија. Умјесто да људи долазе, људи одлазе. На крају, резултати су све слабији", рекао је Нешковић.

Он сматра да у СДС-у постоји разлика у концепцијама.

"У питању је то да један дио страначких функционера схвата да садашња концепција коју СДС води у суштини не води нигдје и зато желе да напусте. Они, када говоримо о добојској групи, сматрају да треба напустити досадашњу политику странке и дефинисати неку нову", каже Нешковић.

Садашње руководство, према његовим ријечима, није спремно за то.

Нешковић је анализирао и стање у ДНС-у и наглашава да је ситуација у ДНС-у другачија него у СДС-у.

"ДНС је странка која расте и која је у сталном успону. На посљедњим изборима остварила је јако добар резултат", изјавио је Нешковић.

Он је истакао да се код ДНС-а ради о сукобу непомирљивих концепција.

"Једна концепција је она изворног ДНС-а која прати ову странку од оснивања, а то значи чиста странка и без афера. А онда су у ДНС ушли људи који су моћни. Ти људи желе да странка функционише како они хоће и да своју моћ прошире са бизниса на странку. То је пореметило односе, јер ти људи који су дошли, одмах су именовани за потпредсједнике и то је изазвало расцјепе у странци", закључио је Нешковић.

Погледајте комплетно гостовање професора Нешковића: