latinica  ћирилица
15/11/2018 |  19:03 | Аутор: СРНА

Предмет "Данило Цицовић и други": Настављено читање оптужнице

Пред Судом БиХ данас је настављено читање оптужнице против 27 лица у предмету "Данило Цицовић и други", која се терете се за вишемилионске крађе возила.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

За крађу најмање 200 возила оптужница терети Данила Цицовића, Ениса Мандала, Владимира Крсмановића, Зорана Мирјанића, Марка Трифковића, Срећка Трифковића, Срећка Мандића, Славена Дакића, Мирослава Ћепу, Давора Нинковића, Томислава Петровића, Горана Нижића, Бојана Сташевића, Ферду Вукоју, Његослава Милинковића, Бојана Кошарца, Мирослава Пајића, Милорада Мирковића, Срету Пајића, Зорана Чобовића, Јозу Маркића, Пунишу Пурковића, Далибора Васковића, Мирсада Бркића, Мирослава Шкобу, Бранислава Гордића и Николу Радића.

Федерални медији преносе да је током полицијске акције "Волан" откривено да су ова лица, распоређена у групама, имала изнајмљене гараже у сарајевским насељима Бутмир, Пејтон, Кошевско Брдо, Отес и Ченгић Вила, гдје су скривала украдена возила.

Оптужени Срето Пајић и Давор Нинковић, који су дјеловали на подручју сарајевске општине Илиџа, у већину похода кренули су у возилу "пежо", власништво Нинковићеве супруге.

Након што би одабрали возило, прилазили би лијевим вратима и резали браву те би, уз помоћ декодера, покретали аутомобиле.

Тужилац Џермин Пашић је, читајући опширну оптужницу, рекао да су једне прилике Енис Мандал и Мирослав Пајић затечени у Вогошћи, у возилу "бе-ем-ве" који им је служио као такозвани борбењак.

Угледавши полицију, ударили су у полицијски "голф пет", а с њима у друштву било је и непознато лице које је уперило пиштољ у полицајце. Том приликом у десну подлактицу рањен је Мирослав Пајић.

У оптужници је и Јозо Маркић, који је, с њему познатим особама, "оперисао" на подручју Херцеговине.

Возила, која су махом украдена у Читлуку и Мостару, завршавала би у Коњицу, одакле их је преузимао Зоран Мирјанић, те превозио у Вишеград. Нека од возила завршавала су за мали новац на ауто-отпаду у Грудама.

Наредно рочиште у предмету "Данило Цицовић и други" биће одржано 29. новембра.