latinica  ћирилица
16/11/2018 |  07:51 | Аутор: РТС

Убjедљиве побjеде Денвера и Хјустона, Јокић солидан

Кошаркаши Денвера, Хјустона и Клиперса убjедљиво су добили утакмице на својим теренима протекле ноћи у НБА лиги. Денвер је поразио Атланту са чак 138:93 и прекинуо поражавајући низ од четури узастопна пораза, Хјустон је надиграо Голден стејт са 107:86 уз нову одличну партију Џејмса Хардена, а ЛА Kлиперси су били бољи од Сан Антонија са 116:111.
Никола Јокић - Фото: ТАНЈУГ
Никола ЈокићФото: ТАНЈУГ

Ефикасном тимском игром Денвер је од самог почетка повео и постављало се само питање са колико разлике ће добити овај меч. На крају је чак седам играча Денвера имало двоцифрен шутерски учинак за побједу са чак 45 кошева разлике.

Српски интернационалац Никола Јокић се добро уклапао у тимску игру и за 25 минута игре уписао је 12 поена, девет скокова, седам асистенција, четири украдене лопте и блокаду.

Најефијаснији играч био је Хуанчо Ернангомес са 25 поена и девет скокова. Пол Милсап и Гери Херис убацили су по 18, Малик Бизли је имао 15, а по 14 Џамал Мареј и Треј Лајлс.

У тиму Атланте Џереми Лин је имао 16 поена, Кент Безмор 14, Винс Картер је убацио 11, а Омари Спелмен и Кевин Уертер по 10.

Послије ове побједе иза поражавајуће серије пораза Денвер сада заузима треће мјесто на Западу, а Атланта је 14. на Истоку.

И Хјустон је на свом терену био бољи од Голден стејта са 107:86, а опет их је предводио расположени Џејмс Харден.

Ни у овом мечу од самог старта није било дилеме ко ће однети побједу, јер су домаћини само током меча увећавали предност над „Ратницима" у чијим редовима није било Стефона Карија.

Харден је утакмицу завршио са 27 поена, по три скока и асистенције и две украдене лопте, а одлично су га пратили Џејмс Енис трећи са 19 поена и пет скокова, Ерик Гордон са 17 поена, Крис Пол са 10 поена, пет скокова и седам асистенција.

У тими Голден стејта најефикаснији је био Кевин Дурент са 20 поена и пет скокова, Кевон Луни је убацио 12, Квин Кук 11, а Клеј Томпсон 10 поена.

У последњем синоћном мечу и ЛА Клиперси су надиграли Сан Антонио са 116:111 на свом терену.