latinica  ћирилица
16/11/2018 |  12:33 ⇒ 18:25 | Аутор: РТРС

Одбори ДНС-а о кандидату за предсједника НСРС

Регионални одбор ДНС-а Изборна јединица 1 одржава сједницу на којој би требало да предложе кандидата ДНС-а за предсједника Народне скупштине Републике Српске, рекао је за РТРС Дарко Бањац, потпредсједник странке, пред почетак сједнице.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

"Лично ћу предложити Душка Ивића као кандидата ДНС-а за предсједника Парламента Српске, а на Одбору је да ли ће да га прихвати. Иако се спекулисало ових дана да ћу ја бити тај кандидат, морам да кажем да то није тачно", наводи Бањац.

У ДНС-у је прије неколико дана дошло до смјене Недељка Чубриловића који се и даље помиње као кандидат за предсједника Скупштине који има подршку СНСД-а.

У Бањалуци ће вечерас бити одржана сједница Предсједништва Градског одбора ДНС.

Данас је Предсједништво Општинског одбора ДНС-а Градишка саопштило је данас да овај одбор није заузео званичан став, нити дао подршку предсједнику Регионалног одбора ДНС-а Лијевче Данету Малешевићу да гласа за одлуку Предсједништва ДНС-а о смјени замјеника предсједника странке Недељка Чубриловића.
 
Предсједништво Општинског одбора ДНС-а Градишка предложило је сазивање сједнице Главног одбора странке на којој би била разматрана одлука о Чубриловићевој смјени.

Предсједништво Општинског одбора ДНС-а Пале осудило је данас одлуку Предсједништва ове странке о смјени замјеника предсједника ДНС-а Недељка Чубриловића и једногласно му дало подршку.

Предсједништво Општинског одбора ДНС-а Пале затражило је да што прије буде одржана сједница Главног одбора странке на којој ће, како наводе у саопштењу, срамна одлука Предсједништва бити поништена.