latinica  ћирилица
16/11/2018 |  13:48 ⇒ 15:46 | Аутор: СРНА

Откривен споменик погинулим борцима у Брду код Мркоњић Града

У Брду код Мркоњић Града данас је освештано и откривено новоизграђено спомен-обиљежје за 10 погинулих бораца и четири цивилне жртве рата из ове мјесне заједнице. Споменик су открили министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић, начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић и представници породица погинулих.
Мркоњић Град - Савановић, Аничић - откривен споменик погинулим борцима - Фото: СРНА
Мркоњић Град - Савановић, Аничић - откривен споменик погинулим борцимаФото: СРНА

Савановић је рекао да се на овај начин исказује поштовање и захвалност према онима који су дали живот за Републику Српску и слободу на овим просторима.

"Они су били припадници 11. Лаке мркоњићке пјешадијске бригаде која је имала велики борбени пут и која је можда била најоперативнија јединица у 30. Дивизији Војске Републике Српске", истакао је Савановић.

Он је нагласио да ће и у будућности настојати да помажу породицама погинулих.

Аничићева је поручила да настрадали живе док живе успомене на њих.

"Најмање што можемо да урадимо је да подигнемо споменике, служимо парастосе, полажемо вијенце и да их никад не заборавимо", навела је Аничићева.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Душко Милетић рекао је да је ово најмање што се може учинити за страдале.

Вриједност инвестиције је око 17.000 КМ, а средства су обезбиједили општина Мркоњић Град и Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Српске.