latinica  ћирилица
16/11/2018 |  14:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Крстајић: Имам и луксуз и проблем!

Селектор Србије Младен Крстајић најавио је да би можда могао да промјени тактику за меч против Црне Горе у Лиги нација и заигра са два класична нападача.
Репрезентација Србије - Фото: B92
Репрезентација СрбијеФото: B92

Крстајић је рекао је да његова екипа има проблема због повређених играча, али додаје да се без њих мора и да је, без обзира на све, жеља да се Црна Гора побиједи.

"Мора се без оних којих нема, то је живот и посао, да крећемо у борбу са снагама које имамо. Сваку утакмицу желимо да побиједимо без обзира на све. Осјећам да напредујемо у сваком смислу, екипа расте", рекао је Крстајић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Србија против Црне Горе у Лиги нација неће моћи да рачуна на повређене Сергеја Милинковић-Савића, Марка Дмитровића, Филипа Костића и Љубомира Фејсу.

Прошло окупљање нису играли Немања Матић, Александар Коларов и Адем Лјајић, а Крстајић је навео да је то био велики хендикеп, али да је екипа показала карактер.

Он је навео да прати дешавања у Црној Гори и да очекује добру утакмицу.

"Поштујемо Црну Гору као репрезентацију и селектора Љубишу Тумбаковића, кога гледам као шефа. Можемо да направимо искорак и остваримо зацртани циљ, да будемо први у групи", казао је Крстајић.

Одлична форма многих репрезентативаца Србије га радује, па је то један од разлога који поткрепљује жељу за промјеном тактике.

"Први пут у посљедње вријеме су скоро сви стандардни и битни фактори у својим тимовима. Много је важно да изађемо као тим онако како треба. Може се десити да промјенимо тактику, да се можда појавимо у неочекиваној формацији. Мијењали смо састав до сада, тактику не, могло би да се деси и да промјенимо тактику, из разлога јер имамо квалитетне играче који могу да одговоре на својим позицијама онако како треба. То је луксуз у овом моменту за мене, а можда и мали проблем. Има момака који очекују шансу, волио бих када би могла 23 играча да буду на терену", рекао је Крстајић.

Упитан ко ће изводити пенале, с обзиром на то да је Душан Тадић досад промашио два, Крстајић је одговорио: "Одлучио сам да Душан Тадић сам одлучује ко ће да изведе пенал".

Србија ће се у суботу од 15 састати с Црном Гором у петом колу Лиге нација. Потом јој у уторак слиједи последњи дуел у групи против Литваније.