latinica  ћирилица
16/11/2018 |  15:18 ⇒ 15:20 | Аутор: СРНА

Бањалука: Почела санација саобраћајнице од Паласа до Екватора

Санација оштећења коловоза централне градске саобраћајнице на дијелу од хотела "Палас" до зграде "Екватор" у Бањалуци почела је данас, у оквиру инвестиционионог одржавања, а процијењена вриједност радова износи 35.000 КМ, речено је Срни у бањалучкој Градској управи.
Реконструкција улице у центру Бањалуке - Фото: СРНА
Реконструкција улице у центру БањалукеФото: СРНА

Из градског Одјељења за саобраћај и путеве наводе да санација оштећења коловоза у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на потезу од Булевара Цара Душана до укрштања са Улицом Марије Бурсаћ, предвиђа замјену хабајућег асфалтног слоја, те санацију оштећених ивичњака и нивелисање постојећих шахтова.

Саобраћај ће се овом дионицом у току радова одвијати без прекида, једном коловозном траком, а биће постављена и привремена сигнализација.

У оквиру инвестиционог одржавања градских асфалтних саобраћајница, у току је проширење саобраћајнице у Улици Млађе Ћусића у насељу Дракулић, при крају су радови у огранку Улице Франца Шуберта према Новом гробљу у насељу Побрђе, а недавно је постављен нови асфалт у дијелу Улице Милана Бранковића у насељу Кочићев вијенац.