latinica  ћирилица
16/11/2018 |  16:47 ⇒ 17/11/2018 | 07:53 | Аутор: РТРС

Добојлије не долазе на сједницу Главног одбора СДС-а!

Чланови Главног одбора Српске демократске странке из Добоја неће учествовати на сједници Главног одбора те странке. Не желе, кажу, да их нагдласају они који су изгубили на изборима. Смјене високих функционера и искључење из чланства називају самовољом предсједника странке Вукоте Говедарице, те га позивају да и њих смијени.

Није Вукота Говедарица створио СДС, па да може да искључује самовољно кога хоће, већ је СДС створила и њега и све нас,у оштром тону поручили су чланови Главног одбора из Добоја. Неће, кажу, да учествују у раду сједнице најављене за суботу у Источном Сарајеву,јер не желе да их надгласају они који су изгубили на изборима.

"Не може бити рука Бориса Јеринића, Миће Мићића, Обрена Петровића, Данијела Јошића, Дарке Бабаља иста са руком Александре Пандуревић која има 370 гласова у Братунцу. Ту мислим на Босића и Ћузулана који је катастрофално прошао у Херцеговини и умјесто да он поднесе оставку он прави списак кога све треба одстријелити", истакао је члан ГО СДС Борис Јеринић.

"Позивам Вукоту Говедарицу да смијени све чланове ГО СДС из Добоја. Сматрам да је Говедарица под притиком Младена Босића који патолошки мрзи Добој", изјавио је члан ГО СДС Данијел Јошић.

Босић је, подсјећа Јошић, написао отворено писмо против носиоца листе Обрена Петровића, али га Говедарица тада није смијенио. За другачије мишљење казне су ипак стигле Добојлије. Петровића и Бориса Јеринића искључивањем из чланства. Није боље прошла ни Нина Букејловић. Умјесто да бране мандат који је освојила као Бошњакиња и функционер СДС-а ,челници странке учинили су, кажу, све да јој га одузму.

"Није се бунио да потпише и да је стави на компензациону листу, али су одмах полетјели да се жале Апелационом вијећу. Да се жале и врше притисак на одређене судије како би јој узели мандат. Сада им смета да ли ће Нина Букејловић бити министар", додао је Јеринић.

Кризу у СДС-у, каже Јеринић, могуће је ријешити само ако се сви у странци буду држали своје ријечи, па тако и Вукота Говедарица, који је рекао ако изгуби да ће поднијети оставку.

Јеринић и Јошић,који су освојили посланичке мандате, потврдили су да ће у НСРС дјеловати као дио скупштинске већине ,али не у Клубу СНСД-а већ као независни посланици "Групе Обрена Петровића".