latinica  ћирилица
16/11/2018 |  17:19 | Аутор: СРНА

Жаљење због пропуста на церемонији у Паризу

Француски амбасадор у Србији Фредерик Мондолони данас је на састанку са премијером Аном Брнабић још једном изразио жаљење због пропуста на церемонији у Паризу, нагласивши да Француска не заборавља одлучујућу улогу коју је Србија имала у Првом свјетском рату.
Фредерик Мондолони и Ана Брнабић (фото: Влада Србије) -
Фредерик Мондолони и Ана Брнабић (фото: Влада Србије)

Брнабићева је са Мондолонијем разговарала о предстојећој посјети француског предсједника Емануела Макрона Србији и билатералним односима двије државе, саопштено је из Владе Србије.

Она је нагласила да је важно да двије земље раде на унапређењу свеукупних односа, посебно имајући у виду улогу и жртве Србије у Првом свјетском рату, као и пријатељске односе Србије и Француске кроз историју.

Брнабићева је истакла да ће предстојећа посјета Макрона Србији почетком децембра бити подстицај интензивнијој сарадњи двије земље како на политичком, тако и на економском плану и бити важан сигнал француским компанијама да улажу у Србију.

Мондолони је обавијестио Брнабићеву да се ради на припреми више споразума у неколико важних области, за које се очекује да буду потписани током Макронове посјете Београду, те додао да постоји велико интересовање француских фирми за улагања у Србији.