latinica  ћирилица
16/11/2018 |  21:42 | Аутор: СРНА

Вучић одликовао 50 припадника Министарства одбране и војске Србије

Предсједник Србије Александар Вучић одликовао је 50 припадника Министарства одбране и Војске Србије за ревносну службу и изузетне заслуге.
Александар Вучић, предсједник Републике Србије -
Александар Вучић, предсједник Републике Србије

Одликовања, додијељена поводом Дана Копнене војске и Дана пјешадије, награђенима је на свечаности у нишком Дому Војске уручио изасланик предсједника Србије и врховног команданта Војске Србије, министар одбране Александар Вулин.

Сребрном медаљом за заслуге одликовано је 16 припадника Министарства одбране и Војске Србије, а 32 припадника Министарства одбране и Војске Србије одликовано је сребрном медаљом за ревносну службу, саопштило је Министарство одбране.

Вулин је на свечаности, којој је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, поручио да је цијело државно руководство, са Вучићем на челу, веома поносно на Војску Србије.

"Вежба 'Век победника' показала је да је Копнена војска, између осталих видова наше војске, изузетно организована, обучена, високо мотивисана, чине је људи чији је морал висок и који искрено воле своју земљу и свој позив. Ово је војска професионалаца, али професионалаца који на првом месту воле своју земљу", истакао је Вулин.

Он је додао да је српска војска увијек била гарант слободе и гарант мира.

Вулин је потврдио да ће војска наставити са опремањем, а да ће Ниш бити један од првих градова у којима ће се градити станови за припаднике система одбране.

"Војска Србије ће се и опремати и наоружавати, али ћемо се изнад свега трудити да припадник Војске Србије и његова породица буду задовољни", истакао је министар одбране Србије.