latinica  ћирилица
17/11/2018 |  09:42 ⇒ 09:43 | Аутор: СРНА

Дервента: Промовисана збирка пјесама "Композитор мјесец"

У Дервенти је промовисана збирка поезије "Композитор мјесец" тринаестогодишње Евите Бојковац.
Промовисана збирка поезије "Композитор мјесец" тринаестогодишње Евите Бојкова - Фото: СРНА
Промовисана збирка поезије "Композитор мјесец" тринаестогодишње Евите БојковаФото: СРНА

Ово је трећа самостална збирка поезије младе пјесникиње у издању Књижевне заједнице "Васо Пелагић" из Бањалуке.

Промоција је одржана у просторијама Народне библиотеке "Бранко Радичевић", а осим Бојковчеве о њеном стваралаштву говорили су рецензент Остоја Ђукић и књижевник Ранко Прерадовић.

Ђукић је на промоцији истакао да је ријеч о афирмисаној и широј јавности познатој младој пјесникињи, о свестраном ствараоцу из разних области умјетности.

"Књиге које пише илуструје сопственим ликовним радовима, успјешно свира клавир и одушевљава слушаоце музичких дјела чувених композитора и стваралаца. То чини са лакоћом и заносом, какав се ријетко среће код младих умјетника", истакао је Ђукић.

Књижевник Ранко Прерадовић истиче да из сваке пјесме Евите Бојковац "излази љепота које нема другдје" и да то чини из чисте душе и срца.

"Она је наше младо чудо. Наставимо да пратимо њено стваралаштво, које је достигло један ниво, али ће у наредном времену бити још потпуније и богатије. Нема много у историји књижевности младих умјетника као што је Евита, да са 13 година има већ објављену трећу збирку пјесма", рекао је Прерадовић.

Међу корице своје најновије збирке ова тринаестогодишња Дервенћанка уткала је 65 пјесама које говоре о машти, измишљеним бићима, вилама, животињама и природи, која је за њу неисцрпан извор инспирације.