latinica  ћирилица
17/11/2018 |  12:17 ⇒ 15:46 | Аутор: Б92

Србија против Црне Горе – "братски" дуел за прво мјесто

Мjесец дана послије првог, историјског дуела између фудбалера Србије и Црне Горе у Подгорици, слиједи нови, овај пут у Београду.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Окршај између Србије и Црне Горе скоро извјесно је и одлучујући за прво мјесто у групи и пласман у УЕФА Б Лигу нација.

Србија је славила у Подгорици 2:0, а сада ће бити јача за Немању Матића, Александра Коларова и Луку Јовића, док ће Црногорци на стадион "Рајко Митић" изаћи значајно ослабљени, без Стевана Јоветића, Стефана Савића, Филипа Стојковића, Николе Вукчевића и Жарка Томашевића.

"Очекујем добру утакмицу, шта је било у Подгорици, било је. Поштујемо Црну Гору и селектора Љубишу Тумбаковића, кога нећу назвати колегом јер ми је био тренер. Ипак, вјерујем у свој тим, да можемо да направимо искорак и освојимо прво мјесто у групи", изјавио је селектор Србије Младен Крстајић.

Србија, послије дуела са Црногорцима, 20. новембра дочекује Литванију, док Црна Гора истог дана дочекује Румунију.

"Орлове" ће у нападу предводити Александар Митровић, најбољи истријелац Лиге Ц Лиге нација са четири гола до сада. Најбољи стрелац гостију до сада је Стефан Мугоша са два гола.

Уколико Србија победи, а Литванија од 20.45 изненади Румунију и узме јој барем бод наша репрезентација ће се већ сада, коло пре краја, пласирати у Лигу Б и у лиги потенцијално играти у групи са Њемачком, која је испала из елитног ранга.

Са друге стране, Тумбаковић је поручио да ће његов тим покушати прије свега да поправи утисак из Подгорице и додао да се на "Маракани" нада наставку позитивне серије резултата из времена када је предводио Партизан.

"Овде сам био 18 пута и углавном смо побеђивали, освајали Куп. Увек ми је драго кад дођем овдје и направимо добар резултат. Искрено, више сам волио да играм на Партизановом стадиону, али ето, боље сам резултатски пролазио овдје", рекао је Тумбаковић.

Он је на занимљив начин прокоментарисао питање о атмосфери на стадиону и колико то може да утиче на резултат.

"Очекујем братско-спортску атмосферу, а ко ће имати предност на трибинама овде је неизвјесно, како у Подгорици има много Срба, тако и у Београду има много Црногорца", поручио је Тумбаковић.

Утакмица између Србије и Црне Горе игра се у суботу од 15 сати.