latinica  ћирилица
17/11/2018 |  12:25 | Аутор: СРНА

Стевић: Саопштење о подршци Павићу је фалсификат

Члан Предсједништва Организације младих ДНС-а Миодраг Стевић каже да јуче није одржана сједница тог страначког органа и да саопштење о наводној подршци те организације Марку Павићу представља фалсификат.
Марко Павић - Фото: РТРС
Марко ПавићФото: РТРС

"Иза саопштења стоји само Боривој Обрадовић, предсједник Организације младих ДНС-а, који је без било каквих консултација са члановима Предсједништва изашао у јавност, обмануо чланство и показао да није дорастао тако одговорној функцији и од њега тражимо да спорно саопштење повуче", рекао је Стевић Срни.

Он је истакао да ће на првој наредној сједници Предсједништва Организације младих ДНС-а затражити да Обрадовић сноси одговорност за своје поступке и дјеловање мимо страначких органа.

"Обрадовић је, мимо става Организације младих ДНС-а, на претходној сједници Предсједништва ДНС-а гласао за смјену замјеника предсједника странке Недељка Чубриловића, што је довољан разлог да тражимо његову смјену", рекао је Стевић.

Он је истакао да га је у претходна три дана контактирало више чланова Предсједништва Организације младих ДНС-а који траже сазивање сједнице Главног обора ДНС-а на којој би била поништена одлука о смјени замјеника предсједника ДНС-а Недељка Чубриловића.

Организација младих ДНС-а јуче је саопштила да даје безрезервну подршку предсједнику странке Марку Павићу, јер је "свјесна тога да је постигнути резултат на протеклим општим изборима најбољи до сада, прије свега, базиран на његовој визији".

Предсједништво ДНС-а разријешило је 14. новембра Недељка Чубриловића функције замјеника предсједника странке, а на захтјев предсједника странке Марка Павића.