latinica  ћирилица
17/11/2018 |  12:45 | Аутор: СРНА

Шојер: Треба отворити тржиште "Уберу" и сличним компанијама

Њемачки министар саобраћаја Андреас Шојер рекао је да жели да њемачко тржиште до 2021. године буде отворено за превозне компаније које нуде услуге попут "Убера".
Њемачка застава - Фото: илустрација
Њемачка заставаФото: илустрација

Шојер је њемачком магазину "Фокус" рекао да такси службе, чије се услуге наручују путем интернета и апликација мобилних телефона, могу обезбједити рад од кључне вриједности у руралним областима, те да жели да дође до измјене постојећих регулатива како би се дозволила слична операција.

"Са новим такси и превозним службама можемо створити нове могућности, посебно у руралним предијелима и за старије. Ово је огромна прилика", рекао је Шојер.

Њемачки закони забрањују возачима да од појединаца директно прихватају уговорене послове и на то само имају право лиценцирани таксисти.

"Против сам забрана и ограничења већ за иницијативе. Не можемо искључити пружаоце разних услуга. Истовремено, познато је да ће ово утицати на лиценциране таксисте тако да се и њихови интереси морају узети у обзир", нагласио је Шојер.

Њемачка је тешко тржиште за "Убер" због строгих регулатива. Апликација "Убер" омогућава корисницима да наруче лиценцирана такси возила у Берлину и Минхену а из ове компаније се надају да ће до 2020. године бити присутни у свим већим градовима Њемачке.