latinica  ћирилица
17/11/2018 |  13:05 ⇒ 19:51 | Аутор: СРНА

Босанчић: Главни одбор да стави ван снаге одлуку о смјени Чубриловића

Секретар Градског одбора ДНС Бањалука Боран Босанчић очекује да ће Главни одбор ДНС-а ставити ван снаге одлуку страначког Предсједништва о смјени Недељка Чубриловића са функције замјеника предсједника странке.
Боран Босанчић (Fото:atv) -
Боран Босанчић (Fото:atv)

"Уколико то Главни одбор не жели, јер је он, такође, формиран већим дијелом од кооптираних чланова, а не оних који су изабрани на редовним унутарстраначким изборима, очекујемо да то уради Скупштина ДНС-а", рекао је Босанчић за Срну.

Он каже да Градски одбор ДНС-а Бањалука очекује подршку и позива општинске одборе који се не слажу са смјеном Чубриловића, да се о томе и јавно огласе.

Коментаришући приједлог Регионалног одбора ДНС Приједор да Душко Ивић буде кандидат ове странке за предсједника Народне скупштине Републике Српске, Босанчић је рекао да "то само по себи показује неозбиљност рада".

"Када се предлажу кандидати за најзначајније функције у Републици Српској попут предсједника Владе, предсједника Народне скупштине, онда би било потпуно логично да се о таквим стварима изјашњава Главни одбор, а не да предлаже једна регија", рекао је Босанчић.

Он појашњава да би, аналогно томе, сада сви регионални одбори из Републике Српске требали да имају своје кандидате за предсједника, што нема никакве логике.

"То нема никакве логике. Ако имамо у виду да је то поново приједорска регија, одакле долази највећи број кадрова, напросто не можемо да прихватимо то рјешење", рекао је Босанчић.

Он је истакао да је Душко Ивић из СДС-а дошао 2010. године у ДНС, што значи да "ДНС потпуно преузимају бивши кадрови СДС-а, који руководе и доносе одлуке".

Предсједништво ДНС-а разријешило је 14. новембра Недељка Чубриловића функције замјеника предсједника странке, а на захтјев предсједника странке Марка Павића.

Регионални одбор ДНС-а Приједор једногласно је јуче предложио Душка Ивића за кандидата ове странке за предсједника Народне скупштине Републике Српске.