latinica  ћирилица
17/11/2018 |  14:16 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

У недјељу још хладније, понегдје слаб снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати претежно облачно и још хладније вријеме, а понегдје се очекује слаб снијег.

Ујутро и пријеподне биће претежно облачно и хладно вријеме са слабим снијегом понегдје, у сјеверним и сјеверозападним крајевима са росуљом, док ће у Херцеговини бити претежно ведро. Облачно и суво преовладаваће у централним и источним крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У другом дијелу дана задржаће се облачно и прохладно вријеме са слабим снијегом на истоку и у централним крајевима, док се у Херцеговини очекује умјерено наоблачење.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до један степен, на југу и сјевероистоку до четири, а на планинама око минус шест. Највиша дневна температура од нула до шест, на југу до 12 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен сјевероисточни вјетар.

Метеоролози су и за наредне дане најавили хладно вријеме и слабе падавине. Од сриједе поново топлије и сунчаније.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме.

На Бјелашници је у 13.00 часова измјерено минус седам степени, на Чемерну минус један, на Мраковици нула степени.

На Хан Пијеску и у Калиновику је био један степен, у Крупи на Уни два степена, у Гацку, Бихаћу и на Иван Седлу три, у Бањалуци, Приједору, на Сокоцу, Градачцу и Санском Мосту четири, у Новом Граду, Рибнику и Тузли пет, у Брчком, Добоју, Рудом, Невесињу шест, у Вишеграду, Сребреници, Бугојну, Ливну и Сарајеву седам, у Бијељини осам, у Широком Бријегу 11, у Билећи и Мостару 12, у Требињу 13 и у Неуму 15 степени Целзијусових.