latinica  ћирилица
17/11/2018 |  18:24 ⇒ 19:42 | Аутор: РТРС

Бјелица тражи смјену комплетног руководства СДС-а

У Источном Сарајеву завршена је сједница Главног одбора СДС-а која је почела нешто након 12.00 часова.
Милован Бјелица - Фото: Screenshot
Милован БјелицаФото: Screenshot

Потпредсједник СДС-а Милован Бјелица изјавио је да је потребна смјена комплетног руководства СДС-а и да је на данашњој сједници Главног одбора затражио да у наредних десет дана буде одржана Скупштина странке.

Бјелица је предао предсједнику странке и Главном одбору 138 потписа којим се тражи хитна сједница Скупштине као и смјена руковдства, односно предсједника странке, сазнаје АТВ.

Бјелица је, након што је напустио сједницу Главног одбора, рекао новинарима у Источном Сарајево да би дневни ред требало да се одреди на самој Скупштини СДС-а.

- Циљ нам је да се стабилизује ситуација у СДС-у. Сматрам да те стабилности нема без нових унутрастраначких избора. Потребна је смјена комлетног руководства странке - рекао је Бјелица.

Бјелица је истакао да своје ставове износи унутар СДС-а и да ниједним поступком не показује да ради мимо ставова странке.

- Слобода мишљења је свакоме загарантована и зато се борим да буде одржана Скупштина да би се заузели одређени ставови - објаснио је Бјелица и додао да се неће враћати на сједницу Главног одбора.

Он је напоменуо да је 28 година у овој странци, да је градио и да не размишља о било каквој позицији у СДС-у, али је истакао да ће водити рачуна о својој локалној заједници и Изборној јединици којој припада.