latinica  ћирилица
18/11/2018 |  08:17 ⇒ 11:49 | Аутор: СРНА

Опрезно због угаженог снијега на коловозу, поледице и јаког вјетра

На путним правцима Купрес-Шујица и Гламоч-Млиништа јутрос има угаженог снијега на коловозу, поледица је могућа на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, док су на подручју Ливна и Томиславграда регистровани јаки удари вјетра, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
илустрација - Фото: СРНА
илустрацијаФото: СРНА

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони, а у котлинама и дуж ријечних јутарња магла смањује видљивост.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Челинац-Котор Варош због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, као и на ауто-путу према Градишци гдје је у току изградња наплатне станице "Чатрња".

У бијељинским улицама 27. марта и Српске војске и даље је због радова обустављен саобраћај, па се путничка возила преусмјеравају на градске улице, а теретна возила на обилазницу.

Радови се изводе и на магистралним путним правцима Ребровац-Челинац у мјесту Врбања, гдје је у току санација моста, затим Бањалука-Српске Топлице на дијелу од Космоса до Нуле, те на магистрали од Ребровца према Челинцу и од Челинца према Котор Варошу, као и на регионалном путу Дервиши-Клашнице два, у Улици Пут српских бранилаца и 16. Крајишке бригаде.

Због радова на дионици магистралног пута Крупа на Врбасу-Бочац сваки дан од понедјељка до суботе у периоду од 7.00 до 17.00 часова долази до десетоминутних обустава саобраћаја.

Клизишта су успорила саобраћај на путним правцима Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене, затим Братунац-Дрињача, те Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због активираног клизишта на регионалном путу Лопаре-Прибој обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Обустављен је саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица због санације моста преко ријеке Моштанице, а возила се за вријеме обуставе преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

И даље је на снази забрана саобраћаја на регионалном путу Теслић-Подјезера, граница са ФБиХ, у мјесту Жежеља, за возила чија укупна маса прелази пет тона, те на локалном путу према манастиру Петрово за возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

У Бањалуци ће сутра поводом Свјетског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода у периоду од 11.30 до 13.00 часова бити обустављен саобраћај у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Алејом Светог Саве до раскрснице са Булеваром цара Душана.

У ФБиХ данас се изводе радови на уградњи уређаја за бројање саобраћаја на дионици магистралног пута Озимица-Топчић Поље у Доњој Голубињи због чега ће возила саобраћати наизмјенично.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно обустављен је саобраћај за теретна возила и преусмјерен на магистрални пут преко Травника и Доњег Вакуфа.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Из АМС-а подсјећају да је због радова у Хрватској и даље обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу, као и да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна.