latinica  ћирилица
18/11/2018 |  08:53 | Аутор: СРНА

Хладно са слабим снијегом или росуљом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати облачно и хладно вријеме са мјестимично слабим снијегом или росуљом.
Роса    (Фото:Сандра Глумац) -
Роса (Фото:Сандра Глумац)

Слаб снијег или росуља очекују се у сјеверним и сјеверозападним крајевима, док ће у Херцеговини бити претежно ведро, а у централним и источним крајевима суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У другом дијелу дана задржаће се облачно и прохладно вријеме уз могућност слабог снијега у централним и источним крајевима, док се у Херцеговини очекује умјерено наоблачење. Дуваће слаб до умјерен сјевероисточно вјетар.

Највиша дневна температура ваздуха од нула до шест, на југу до 12 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме, осим у Херцеговини гдје је у већини крајева ведро.

На Бјелашници је јутрос у 7.00 часова измјерено минус девет степени, на Чемерну и на Хан Пијеску минус пет, у Калиновику минус четири, на Иван Седлу и у Ливну минус три, на Сокоцу минус два, у Гацку и Широком Бријегу минус један, а у Сребреници, Крупи на Уни и Шипову нула степени.

У Бањалуци, Бијељини, Добоју, Зворнику, Сарајеву, Билећи, Српцу, Рудом и Бугојну један степен, у Новом Граду, Вишеграду, Рибнику, Бихаћу и Санском Мосту два, у Требињу шест, а у Мостару и Неуму седам степени Целзијусових.

Снијега висине једног центиметра има на Хан Пијеску, на Сокоцу и у Калиновику.