latinica  ћирилица
18/11/2018 |  12:38 ⇒ 12:40 | Аутор: СРНА

Снијег у Горском Котару, Барањи, Славонији

У Хрватској снијег пада у Горском Котару, Барањи и источној Славонији, а због вјетра су поједине дионице затворене за саобраћај.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

Хрватски метеоролози су најавили да ће током дана у планинским крајевим и на истоку мјестимично бити слабих падавина, на граници кише и снијега, а навече и у другим мјестима.

Највиша дневна температура ваздуха од два до седам, на Јадрану од 10 до 15 степени Целзијусових, преносе хрватски медији.

Из Хрватског ауто-клуба наводе да снијег повремено пада на ауто-путевима Брегана-Липовац између Славонског Брода и Липовца, Осијек-Среданци и Ријека-Загреб између Киковице и Босиљева.

Коловози су мокри и клизави у Истри, Горском котару, Славонији и Барањи.

Због ниске температуре могућа је поледица, посебно на мостовима и надвожњацима.

Због вјетра за саобраћај затворени ауто-пут између петљи Свети Рок и Поседарје, те путни правац Масленица-Затон Обровачки, а обилази се преко Грачаца, Обровца и Карина.

Само за путничка возила за саобраћај је отворен ауто-пут Ријека-Загреб између Киковице и Делница, док остали иду старим путем кроз Горски котар, затим Јадранска магистрала између Новог Винодолског и Свете Марије Магдалене, те Пашки мост.